Једна корисница тестенине коју производи Барила желела је да зна због чега је квалитет тестенине лошији у Хрватској него у Италији, те су јој из Бариле одговорили како разлике у квалитету нема.
Али, додали су да италијански потрошачи више воле „тврду тестенину“, пренео је Index.hr.
Пре свега, хвала вам на интересовању за наше производе, разлике у квалитету нема. У Италији Барила тестенина једним делом и на неколико облика састоји се такође од дурум пшенице али с већим уделом протеина. Већим уделом протеина тестенина након кувања остаје тврда и на тај начин задовољавамо потребе италијанских потрошача који преферирају тврду тестенину, написали су из компаније у одговору.
То није први пут да произвођач хране признаје разлику у квалитету на различитим тржиштима.
Истраживање, спроведено у сарадњи с Хрватском агенцијом за храну, показало је да ХИПП-ов производ, дечја храна „Био пиринач и шаргарепа с ћуретином“, уз разлике у боји, укусу и ароми, на немачком тржишту садржи већи удео поврћа, а мање пиринча, док на хрватском тржишту, од поврћа садржи само шаргарепу и већи удео пиринча, а има мање и омега 3 масних киселина.
ХИПП је тврдио да различити рецепти производа зависе од земље у којој се производ конзумира и од навика потрошача, наводи Index.hr.