Барила: Хрватима продајемо лошију тестенину јер тако воле

ЗАГРЕБ: Компанија Барила објавила је на својој фејсбук страни да је тестенина у Хрватској лошија него у Италији јер су истраживања показала да Хрвати, за разлику од Италијана, не воле тврду тестенину. 
barila
Фото: Youtube Printscreen

Једна корисница тестенине коју производи Барила желела је да зна због чега је квалитет тестенине лошији у Хрватској него у Италији, те су јој из Бариле одговорили како разлике у квалитету нема.

Али, додали су да италијански потрошачи више воле „тврду тестенину“, пренео је Index.hr.

Пре свега, хвала вам на интересовању за наше производе, разлике у квалитету нема. У Италији Барила тестенина једним делом и на неколико облика састоји се такође од дурум пшенице али с већим уделом протеина. Већим уделом протеина тестенина након кувања остаје тврда и на тај начин задовољавамо потребе италијанских потрошача који преферирају тврду тестенину, написали су из компаније у одговору.

То није први пут да произвођач хране признаје разлику у квалитету на различитим тржиштима.

Истраживање, спроведено у сарадњи с Хрватском агенцијом за храну, показало је да ХИПП-ов производ, дечја храна „Био пиринач и шаргарепа с ћуретином“, уз разлике у боји, укусу и ароми, на немачком тржишту садржи већи удео поврћа, а мање пиринча, док на хрватском тржишту, од поврћа садржи само шаргарепу и већи удео пиринча, а има мање и омега 3 масних киселина. 

ХИПП је тврдио да различити рецепти производа зависе од земље у којој се производ конзумира и од навика потрошача, наводи Index.hr.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести