Џон Батист победник синоћне доделе награда Греми

ЛАС ВЕГАС: Синоћ је у Лас Вегасу одржана 64. додела престижних Греми награда, а највећи фаворит ове престижне церемоније у музичкој индустрији, Џон Батист који је имао чак 11 номинација, добио је најважније признање за албум године "Wе Are", који је инспирисан "Black Live Matter".
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Chris Pizhello)

Уз главну награду Батист је освојио још пет Гремија.

Silc Sonic, дуо у којем наступају Бруно Марс и Андерсон Пак, освојио је награду за песму и плочу године за свој хит инспирисан седамдесетим годинама "Leave the Door Open".

Награду за најбољи рок наступ су добили "Фу фајтерси" за "Making a Fire", а њихова песма "Waiting on a War" је проглашена за најбољу рок нумеру.

Фу фајтерси су такође тријумфовали и у категорији за најбољи рок албум.

Према очекивањима најбољи поп албум је "Love for Sale", Тони Бенет и Лејди Гаге.

За најбољи поп дует проглашена је песма "Kiss me More," Доје Кет и СЗА.

За најбољи реп проглашен је "Jail" (Kanye West, Jay-Z), најбољу R&B ствар "Leave The Door Open" (Silk Sonic), а најбољу кантри песму "Цолд" (Chris Stapleton).

Председник Украјине Володимир Зеленски огласио се видео поруком на додели Греми награда и затражо подршку у "причању приче о руској инвазији на Украјину".

У својој видео поруци Зеленски је упоредио инвазију са смртоносном тишином која прети да "угаси снове и живот украјинског народа", укључујући и децу, преноси АП.

"Наши музичари носе панцире уместо смокинга. Певају рањеницима у болницама, чак и онима који их не чују", рекао је Зеленски и констатовао да ће се музика "ипак пробити".

Награда Греми, установљена 1959. године, годишња је награда за изузетне доприносе у музици и дискографији, коју додељује америчка Академија за дискографску уметност и науку (НАРАС).

Победнике је бирало око 11.000 чланова Рекординг академије.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести