Експерти: Због короне биће мање деце, људи ће бити усамљени

ЛОС АНЂЕЛЕС: Психолошке последице пандемије короне утицаће на људе на начин да ће се у скоријој будућости рађати мање деце, људи ће бити више усамљени, предвидели су данас експерти из САД.
u
Фото: pixabay.com

Струцњаци су прегледали 90 студија како би предвидели шта чека човечанство после пандемије коронавируса, па и људе који не буду имали Ковид 19.

Што дуже буде трајала пандемија, последице ће бити све горе, рекла је Марти Хаселтон, психолог са универзитета Калифорнија у Лос Анђелесу.

Прогнозе нису обећавајуће, јер ће се смањити број рођене деце, бракова, што ће утицати на смањење популације појединих држава, пренео је Дејли мејл.

Пад броја новорођенчади ће утицати на друштво и економију, самим тим ће утицати и на послове и подршку старијој популацији.

Штавише, стручњаци прогнозирају да ће неједнака подела у кућним пословима због карантина довести до веће неједнакости међу половима и подстаћи већи друштвени конзервативизам.

По много ћему, стручњаци су нагласили, "пандемија ће постати глобални социјални експеримент", а резултати ће се тек видети, навео је Дејли мејл.

ajde..
24.10.2020 • 09:07
Pa to i jeste cilj , smanjenje populacije ljudi ...pametna taktika.
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести