ГЛУМАЦ СЛАВЕН ДОШЛО ОДУШЕВИО КАО ВОДИТЕЉ „ПЕСМЕ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ”, за „Дневник” открива да ли ћемо га ПОНОВО ГЛЕДАТИ У ОВОЈ УЛОЗИ: „Похвале ми импонују”

Осим што нам је у два полуфинала „Песме за Евровизију” свих 28 кандидата приредило прави шоу изводећи на сцени своје нумере трудећи се да нам донесу праве перформансе уз плесаче, емоцију или несвакидашњи стајлинг, гледаоци су могли да прате и водитеље овог шоу програма, који су их водили кроз цело такмичење.
1
Фото: N. Ristić / RTS

Поред Стефана Поповића и Кристине Раденковић, који нас кроз приче са свим кандидатима, сад већ традиционално, воде иза сцене такмичења, Драгана Косјерина и глумац Славен Дошло поздрављали су гледаоце крај малих екрана на великој сцени. Њих двоје су, чак, на самом почетку, заинтригирали јавност уз коришћење вештачке интелигенције. Многи су њихову енергију на сцени поздравили на друштвеним мрежама, а посебно похвалили Славена, истичући да се добро снашао у водитељским водама, иако му је ово био први такав ангажман у досадашњој каријери.

Драгана Косјерина нам је признала да сматра да је тајна у комфору и опуштености које њих двоје морају да постигну на сцени.

– Не може то ништа на силу, морате да имате ту природну хемију – казала је за „Дневников” ТВ магазин позната водитељка РТС-а и додала да они као водитељи нису у позицији да фаворизују било ког такмичара. – Можемо само да кажемо да нам је жао што неке од композиција нису могле да добију прилику и у великом финалу. Потпуно ми је природно да ми сви навијамо за њих и да су нам сви драги.  Више пута смо на пробама чули све песме и певамо их данима (смех).

Фото: Н. Ристић / РТС

Славен Дошло се захвалио Драгани Косјерини на помоћи током припреме, али и реализације фестивала, те нам признао да му је на бини било много мање стресно него што је то очекивао.

– Драгана Косјерина је озбиљан цар, велики је професионалац, а  притом је веома спонтана, елоквентна и осећаш се сигурно са њом па, шта год да се дешава, неће отићи неком неповратном правцу – истакао је глумац и додао да га је на самом почетку прве полуфиналне вечери пратила трема, која је брзо нестала. – Ја сам на то навикао, јер свакако имам трему и када сам у позоришту. Ваљда смо трема и ја на „ти” па сам је држао под контролом. У глуми прво научиш неки текст, а касније реагујеш врло спонтано па ако се нешто дешава око тебе мораш да одреагујеш јер у супротном публика мисли да си слеп или луд. Тако сам и сада на „Песми за Евровизију” вежбао мало.

Фото: В. Бијелић

Глумац је додао да му похвале које су добили пријају и импонују, те могу бити ветар у леђа за наставак каријере пред малим екранима. Присетио се и како му је једно глумачко искуство помогло и на самом такмичењу.

– Ја сам радио једну представу која је била овог типа, ревијалнија, тако да ми је то искуство можда помогло, али у суштини ми је помогла добра организација и Драгана понајвише – признао је Дошло и додао да Евровизију посматра као интернационално такмичење са најдужим трајањем које прати озбиљна традиција, па је за њега оно прави музички спектакл.

Својим талентом, харизмом и улогама које су га бацале на разне глумачке фронтове, Славен је завредео статус велике глумачке звезде у Србији. Већ с првим улогама у филмовима „Панама“ и „Поред мене“ млади уметник из Сомбора освојио је регион, а у његове руке стигле су већ тада важне награде и признања које су оправдале симпатије јавности и оцене критичара. Позоришна публика га врло добро познаје будући да је списак његових улога на даскама које живот значе позамашан, а захваљујући пријатном гласу прославио се и у мјузиклима. Каријеру у позоришту започео је у Сомбору, а данас је члан „Позоришта на Теразијама”.

 

 

Врло брзо након што је завршио студије на Факултету драмских уметности у Београду десиле су му се телевизијске и филмске улоге које су му донеле препознатљивост и популарност. Играо је у филмовима као што су „Поред мене“, „Панама“, „Бисер Бојане” и „Влажност”, као и у серијама „Деца зла”, „Убице мог оца”, „Швиндлери”, „Војна академија”, „Прваци света”, „Комшије”, „Авионџије” и многим другим.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести