Имоџен Вотерхаус: Прија ми Београд и улога краљице

У авантуристичко фантастичној серији „Предстража”, чију ћемо другу сезону гледати од 15. августа на каналу Сај-Фај, глумица Имоџен Вотерхаус остварила је упечатљиву улогу Лејди Гвин Калказар, односно краљице Розмунд.
Imodžen Voterhaus/Promo Outpost
Фото: Promo Outpost/Имоџен Вотерхаус

Имоџен смо посетили на снимању у студију у Шимановцима где је изграђен читав један град за потребе ове серије, и упитали је о авантурама које је доживела снимајући у Београду, али и о авантурама које очекују њен лик у будућим епизодама, с обзиром на то да су непријатељи открили њен прави идентитет краљице Розмунд.

Да ли постоји велика промена за вас ове сезоне, с обзиром на то да је откривен ваш идентитет краљице?

- Ја сам краљица и увек сам била краљица (осмех), али да, мислим да је то огромна промена за Гвин. Она заиста мора да носи титулу краљице, а мислим да нема узоре на које би се угледала, тако да она некако безбрижно иде кроз ту улогу и открива пред собом много компликација. Није одједном постала краљица! Али мислим да то заиста огромна промена за њу - од девојке је постала жена.

На кога се угледате у улози краљице, Викторију, Елизабету I или II..?

- Па, ја волим све краљице. Ја сам велики фан краљица. Мислим да је, посебно у комбинацији са фантазијом, све некако узвишено. Постоје стереотипи о томе шта би било краљевско понашање, и то је већ довољно узвишено, а још кад томе додате фантазију, све је много веће и боље. Узор су ми заправо племићи, стари филмови и краљица Елизабета I.

У ком правцу нас води нова сезона?

- Увек кажем да се прошла сезона завршила тако да те наведе да помислиш: „Добро, ово ће се десити следеће сезоне; то је то; ово је мали свет, а онда се догоди преокрет који стварно не бисте очекивали. Када сам читала сценарио, била сам у фазону: „Аууу! Ок, то није оно што сам мислила да ће се догодити”, али серија је динамична и ствари се мењају.

Како вам изгледа нови сет у Шимановцима?

- Iмамо права утврђења и реалне историјске артефакте и заиста прелепе пределе. Очигледно је да се примети да је сет троструко већи, а остала су нека стара обележја. Потпуно је другачије од првог сета у Америци, али мени Европа прија јер сам и раније била овде, када сам имала седамнаест година, преко интер-рејлинга. Купите карту за воз и обиђете Европу. I завршили смо у Београду - две ноћи. Али видим да је овај пут све много боље. Београд је веома живо место и то ми прија.

Фото: Imodžen Voterhaus/Promo Outpost

Да ли сте били у прилици да изађете до града, можда до неког паба или сплава?

- О да! То ми није страно, а ни мом лику.

Додуше, Гвин више не иде тако често у паб?

- Ох, Гвин иде у паб! Треба јој паб ове сезоне. Паб ће бити њен пријатељ!

Шта мислите о овом жанру? Волите ли фантазију?

- Забавно је глумити у фантазији јер је то потпуно измишљен свет у коме се можете играти. Мислим да, са данашњим стањем света, свакоме треба мало ескапизма. Мислим да је стварно тешко доба и да је фантазија тако популарна јер је то нови излаз из мрачног окружења.

Како изгледа радити с различитим редитељима?

- Увек је занимљиво радити са различитим редитељима јер сазнате шта вам лежи, а шта не. Мислим, сви су били фантастични и сјајни и било је доста забавно, али ипак вам постане јасно у току снимања који начин рада вам одговара. То је добра школа, али морамо увек да учимо - никада немојте престати да учите!

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести