Људи огорчени због ЦЕНЕ ЛУКОВИНЕ у продавницама, Кесичица кошта КАО ЗЛАТО, ЕВО КАКО СЕ СНАШЛА ЈЕДНА БАКА

У припремама за Ускрс праве се дугачке листе, а новчаник је све тањи. Не треба зато да чуди што су грађани љути јер на листу морају да додају и – прескупе љуске црног лука, у којима се традиционално кувају јаја.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Луковина, наиме, на већини тезги кошта око 200 динара за 50 грама, док је у маркетима на акцији, и кошта око 150 динара. Та количина луковине довољна је за 15-ак јаја, а сви знамо да се без 30 фарбање ни не почиње: треба ту додати и у црвено обојену чуваркућу, па осликати јаја с малишанима, па украсити папир-маше техником, идеја је пуно, новца мало.

Друштвене мреже просто су се запалиле на ову вест, а многи кажу да су принуђени да купе луковину јер не купују толико лука, или се хране специфично, па не користе много намирнице. Неки од њих купују сушени цецкани лук, па се све ређе одлучују за куповину свежег, а већина домаћинстава сведена је на два или чак једног члана, а ту би се луковина скупљала месецима.

На Твитеру се развила права расправа о оправданости цене и начинима на које се може доћи до љуски лука.

Фото: Pixabay, ilustracija

- Ми не поједемо лука колико ми треба луковице за фарбање јаја за два месеца. Плус и кад купујемо лук, он једва да има један слој луковина на себи, каже друга чланица, а један члан додао је да живи у иностранству и да му је лакше да узме љуске црвеног лука јер лакше офарбају јаја.

Ипак, највише пажње привукао је овај пост:

- Кунем ти се, пре пар година пред Ускрс, у Максију бака напунила кесу љуски и турила у торбу, краљица – каже Видосава П, чланица друштвене мреже X.

Како се ви сналазите?

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести