Немачки сексуални радници траже укидање забрана

БЕРЛИН: Сексуални радници у Немачкој представили су сопствени "хигијенски концепт" и затражили укидање забрана уведених због епидемије корона вируса.
е
Фото: pixabay.com

Забрана рада сексуалним радницима, укључујући борделе, мора бити укинута, затражила је Немачка федерална асоцијација сексуалних радника (БСД) у отвореном писму, позивајући се на пад стопе преноса вируса.

Писмо је упућено на адресе 16 посланика у парламенту, који су недавно тражили да се трајно забрани рад онима коју пружају сексуалне услуге.

"Сексуална индустрија мора опет да почне да зарађује и да понуди муштеријама добру услугу, што је људски и њима неопходно", пише у писму у којем је представљен и "хигијенски концпет", објашњење како се могу пружати сексуалне услуге уз минимизирање инфекције.

БСД је реаговала и на оптужбе парламентараца да су они "супер преносиоци заразе" јер сексуалне радње не омогућавају социјалну дистанцу, истакавши да такав термин, не само да је увредљив, већ и да је погрешан.

БСД сматра да је то само прикривен начин да Парламент трајно укине њихов сектор и истиче да су услови између клијента и сексуалног радника често као они код козметичара или у салону за масажу.

У Немачкој је средином марта донета одлука да се привремено затварају ресторани, базени, салони лепоте... Како је стопа преношења заразе опадала, тако је држава ублажавала мере и дозволила отварање ресторанима, базенима и салонима за масажу.

EUR/RSD 117.5950
Најновије вести