НИНА БАДРИЋ Радујем се Новом Саду

Ако за некога можемо рећи да с правом носи титулу регионалне музичке поп диве то би онда свакако била певачица Нина Бадрић, коју више од две деценије у дворанама широм простора бивше Југославије овацијама дочекује хиљаде фанова.
Nina Badrić Foto: Jelena Balić
Фото: Нина Бадрић Фото: Јелена Балић

Њој више и нису потребна доказивања нити признања, јер о успеху који је постигла, али и томе колико је свих година колико траје призната у целом региону сведочи њена музика. Уз њене се љубавне ноте радујемо, али и плачемо, а Нина нам у својим у песмама, које су обојене снажним емоцијама, доноси срећу, али и тугу и бол, чежње и надања. Њена каријера нема мрље, јер певачица није устукнула пред трендовима, већ је квалитет увек стављала на прво место. У музици је од своје девете године, а још као девојку њен таленат је препознао чувени Дино Дворник, који јој је помогао да се за њен раскошан глас далеко чује. До данас она је остала једна од највољенијих и најтраженијих, па зато њеном достојанственом ходу по великим сценама ретки могу да парирају.

 У Новом Саду ми је сваки пут прекрасно. Волим ту мирну атмосферу која ме подсећа на Далмацију. Све је полако, мирно и опуштено, а мени то паше.

Новосадска публика уживаће у „њеној малој бајци пуној осмеха” будући да харизматична хрватска поп певачица у петак, 13. марта од 20 часова први пут наступа у Великој сали Спенса. Карте за концерт под називом „Љубав за љубав” могу да се купе путем продајне мреже „Gigs Tix“, а певачица након неколико концерата које је до сада држала у Новом Саду у нешто интимнијој атмосфери, обећава прави сценско-музички угођај.

У интервјуу за „Дневников“ ТВ магазин Нина Бадрић открива какав концерт припрема и какву енергију ће поклонити публици која ће је 13. марта слушати у Великој сали Спенса.  

– Годинама гостујем у Српском народном позоришту, где се увек тражила карта више за концерте, а та „интимна амтмосфера“ се увек без грешке претворила у весеље, где је публика већ од првог такта плесала и била на ногама. Стога сам одлучила да направимо концерт на Спенсу, где ћу људима моћи дати пуно више те ће моћи плесати слободно од почетка. Они који су били на мојим концертима до сада знају да је то ред смеха, шале, певања, плакања, ал' нема пуцања (смех). Драго ми је што је концерт скоро распродат и јако се радујем Новим Саду!

Фото: Нина Бадрић Фото: Јелена Балић

Више пута сте певали у нашем граду. Kакве успомене носите из Новог Сада?

– Ма сваки пут ми је прекрасно. Волим ту мирну атмосферу која ме подсећа на Далмацију. Све је полако, мирно и опуштено, а мени то паше.

Недавно сте објавили нову песму „Ратујем с тугом“ која је обојена снажним животним емоцијама. Да ли је то једна од оних која вас је померила на прво слушање?

– Увек ми допадну такве песме, а ја их онда отпевам и оне поприме неки облик животне тежине. Не знам зашто, али знам да ми публика верује нарочито у баладама. Сигурно има нешто у томе, јер људи нас провале без грешке.

Да ли вам је туга инспиративнија за стварање и извођење песама?

– Kако кад, но за писање песама су потребна искуства. Своје најемотивније сам написала кад сам била најбезбрижнија у животу, а нпр. песму „Такви као ти“ сам написала дословце у две минуте. Сама од себе се написала како ја волим рећи.

Не знају сви да сте доста својих песама написали сами. Јесте ли размишљали да понеки стих напишете и за своје колеге и коме бисте написали песму?

– До сада се нисам усудила понудити песму неком свом колеги, јер немам баш толико самопоуздања у писању. Све се мислим ако нешто и није добро боље да себи нешто покварим него да неком другом упропастим каријеру (смех).  

Музичари, који, попут вас, трају дуго често истичу да у данашње време не могу да пронађу довољно квалитетне песме, те се радије одлучују да живе на рачун старе славе, јер не желе да снимају песме које трају тек по неколико месеци. Јесте ли и ви таквог става?

– Ја имам срећу или благослов да сваких неколико месеци објавим песму коју људи на прву заволе и захвална сам на томе.


Не слушам све што се данас нуди

Чини се да је свака ваша песма нашла пут до публике. Да ли вам успех намеће притисак да не смете да погрешите?

– Ма никако! Ја сам аутистична по том питању. Уопште не пратим што сви раде, него само музичаре које ценим. Не желим слушати све што се данас нуди, јер једноставно се не проналазим у ауто-тјуну. Волим Дуа Липу, Бруно Марса, Џастина Бибера. Оно што они данас раде ми је кул.


Дуго у медијима најављујете нови албум. Kада ће он бити готов и какве песме припремате?

– Ове године ћу га свакако завршити. Било је већ и време, но када сте стално на путу, креатива пати, а ја имам пуно песама које желим да публика чује.

Нови клинци донели су потпуно нови музички правац на регионалну сцену. Kако вам се допадају нови звуци и да ли бисте се опробали у нечему што вам иначе није блиско?

– Отворена сам за све врсте сарадње ако неко има смисла у томе што ради и ако му верујем. Бенд „Дубиоза колектива“ и ја бисмо били савршен спој и они су ми супер.

Често вас питају за емотивни статус, за ваше године... Kолико вас то после толико година у јавном послу умара?

– То ми ласка, никако ме не умара! Супер ми је што их занима кога љуби Нина Бадрић (смех).

Владимир Бијелић

Фото: Јелена Балић

Фризура: Мијо Мајхен

Шминка: Саша Јоковић

Асистент: Марко Толић

 

 

 

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести