окоТВоко: Летње шеме

НОВИ САД: Јао какав је некад био шок кад је Зана Нимани певала „Лето”. Бео студио: „По граду шетају младићи, нема сумње неки ће ми прићи”, а ја добра девојка, не знам шта су летње шеме”... Ех, знала је Марина Туцаковић увек да напише прави текст. Зато је и најинтригантнија гошћа ток шоу програма „Шта сам теби, ко сам себи” маркетиншког стручњака Ивана Станковића на К1 телевизији.
aleksandar filipovic
Фото: Nemanja P./aleksandar filipovic

Такође на К 1, Гоца Тржан показује да је харизматична водитељка ток шоу програма и да ће њој да отворе душу као никоме. Гоца има ту црту да ишчачка пикантерије јер није типична певачица. Била би одлична водитељка и Тијана  Дапчевић. Да ли сте приметили да су све харизматичне певачице из деведесетих година? Шта је са овим новим генерацијама певачица, зашто нису мултиталентоване, ђаво ће их знати.

Жао ми је што је РТС остао са зацементираним шемама преко лета. Сећам се једног „Лета на Ади” кад је певала Тереза, а онда је у плејбек улетео Горан Стојићевић који ће после наступа Зорице Брунцлик остати заувек „Каремела”. Нема више таквих плејбекова нити таквих забавних емисија.

Беше мука још кад су гасили БК. А лепо је певао Дарко Рундек и Хаустори: „Девојке у летњим хаљинама волим” и показао средњи прст у београдском Недељном поподневу. То је био скандал за тадашњу Југославију. Таквих Недељних поподнева више нема. Данас постоји „Промоција” где се решава дилема да ли ће Весна Ђогани да остане опет у другом стању. Понекад се прошара са Аном Бекутом која ће да подигне ниво целог програма, који је иначе јурцање за родбином и пријатељима оних који су у ријалити шоу програмима.

Пошто ће лето бити напето са туристичком сезоном, мој савет је да останете уз емисију САТ. Јер они годинама држе место лидера информисања. Синови дивног покојног колеге Мирка Алвировића наставили су сјајно дело оца. Младен Алвировић својим знањем и самопоуздање показује како то треба. И кад не идем на море, мени је гледање емисије САТ права авантура. Сјајно се афирмишем и забавим јер тиме се показује и доказује да истраживачко новинарство не постоји само у политичком новинарству. Емисија САТ је једноставно синоним  за лето. Путовање не може да почне ако се ту не информишемо шта нам је чинити и како путовати. Поготово у овој сезони, кад је све од данас до сутра.

Поред САТ-а, фудбал је наравно увек актуелан, посебно на Новој ТВ, уз вечито кукање претплатника што приватник има приоритет од јавног сервиса.

Лето је изазов али нашим телевизијама фале емисије као што су биле „Игре без граница”, „Јадрански сусрети”, „Лето на Ади”. Разбијањем „Шаренице” на две телевизије, ствар се разводнила али чини ми се да је Шаренац ипак дао трицу. Фали тих поподневних програма где би био ред спорта, ред најпопуларнијих певача, неких репортера са мора да нас извештавају како је у Црној Гори, како је Грчкој, како је у српским бањама, па и зашто да не - како је у Ровињу. Медији ће да ћуте да је Ровињ популаран али зато ће тамо летовати српска медијска елита, а овде ће се проповедати политичка коректност да је Ровињ пун Београђана или Новосађана.

Лето је тако почело да ће већина људи ипак остати код куће. Сви се плаше тог септембра и шта нам следи. Стога овог лета телевизије немају права на опуштање и репризе. Биће ово једно дуго, кишовито, ветровито и чудно лето. Не мислим на климу. Мислим на све оно што нас чека.

Александар Филиповић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести