Посланица ЦДУ за више немачких јела у ресторану Бундестага

БЕРЛИН: У ресторану немачког Бундестага требало би у понуди да буде више немачких јела, затражила је заменица шефа владајуће посланичке групе ЦДУ Гита Конеман.
kobasice
Фото: pixabay.com

Патка из Француске, печурке из Пољске, месо из Аргентине, то су ствари које се могу наћи на јеловнику у скупштинском ресторану, због чега је Конеман упутила јавних захтева за окретање домаћим производима.

Свега 20 одсто производа у ресторану Буденстага је из Немачке, написала је она на свом профилу на друштвеним мрежама, оценивши да је то несхватљиво.

Немачки пољопривредници, рибари, узгајивачи воћа и поврћа требало би од Бундестага да добије одређену похвалу за своје производе и рад, написала је посланица у писму партијском колеги и председнику немачке скупштине Волфгангу Шојблеу.
Конеман је указала да постоји много разлога да се Немачка поноси својим намирницама, које су цењене у свету.

Само немачки Бундестаг то не чини и не шаље поруку снажења домаћим произвођачима намирница, критиковала је она.

Апеловала је на Шојблеа да промени ситуацију у рерсторану Бундестага и упитала „да ли господи посланицима није довољно добро немачко месо“.

Као аргумент за више немачких производа у ресторану Бундестага, она је навела и климатске аспекте, истичући се краћим путевима транспорта смањује и количина штетних гасова.

Где пише немачки Бундестаг ту би требало и да стоји да се у њему налазе пре свега производи из Немачке, нагласила је посланица.

Конеман је апеловала на Шојблеа да утиче на одговорне да више немачких намирница стављају на карту ресторана и кантинама Бундестага.

Парламент би требало да буде добар пример и амбасадор немачких намирница, закључила је она.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести