Рогозин: Руска академија наука истражује виђења НЛО током историје човечанства

МОСКВА: Научници Руске академије наука истражују виђења такозваних НЛО-а током историје човечанства, изјавио је данас генерални директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин.
1
Фото: ilustracija/pixabay

„Чињенице у вези са виђењима такозваних НЛО-а, која су се могла десити на Земљи кроз историју човечанства, о чему говори НАСА, истражује и Руска академија наука и друге руске институције. Подаци се прикупљају и проверавају“, навео је Рогозин у телевизијском интервјуу за канал Русија-24, преноси ТАС С.

Према његовим речима, у 99,9 одсто случајева, очевици заправо нису видели НЛО-е, већ атмосферске или неке друге природне појаве.

„Међутим, признајемо да је до оваквих појава могло доћи“, нагласио је он, преноси ТАС С.

Рогозин је додао да су му позната сведочења пилота који су током својих пробних летова седамдесетих година прошлог века видели необичне појаве, а затим их скицирали на папиру.

„Пилоти су виђење НЛО-а њачешће пријављивали током првог пробног лета. Разговарао сам о томе са људима из НАСА-е. Постоје и људи који верују да нас посматра неко ван наше планете. Волео бих да верујем у то“, додао је шеф Роскосмоса, преноси ТАС С.

НАСА је раније објавила да формира тим истраживача који ће проучавати виђења неидентификованих летећих објеката (НЛО) из научне перспективе.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести