Стиже крајем године и НИЈЕ ЗА СВАЧИЈИ ЏЕП: BMW „петица“ од 63.000 до 110.000 €

БЕОГРАД: Нови BMW серије 5 који по први пут има и потпуно електричну верзију и5, премијерно је данас представљен у Београду, а представници Делта моторса су најавили да ће на домаћем тржишту бити у продаји крајем године и да ће се цена кретати од око 63.000 евра до 110.000 евра.
b
Фото: Tanjug/ Delta motors/ Kristina Fišćan

Свега неколико дана након глобалне премијере, београдској публици у простору "The BMW Store" ексклузивно је представљена осма генерација BMW серије 5 која је први пут доступна и у потпуно електричној верзији BMW и5.

Предавници компаније Делта Моторс представили су овај новитет на домаћем тржишту, а сликарка Светлана Нинковић извела је својеврсан перформанс и открила пред медијима најновији модел хибрид плаг ин 530 е.

Производња нове BMW серије 5 почиње у октобру ове године у највећој фабрици у Динголфингу у којој се прозиводе све компоненте, као и високонапонске батерије и електромотори.

Директор продаје у Делта Моторсу Дарио Влачић је рекао да је нова "петица" има пуно дигиталних иновација и по први пут потпуни електрични погон.

Нагласио је да је "петица" увек била синоним за пословну лимузину која има добре перформансе и висок ниво удобности.

Аутомобил је много динамичнији и удобинији, истакао је Алекса Ђуровић "BMW геније", који помаже клијентима да одаберу и  конфигуришу возило.  

Каже да ће ценовни опсег за модел 520 дизел x драјв бити од 63.000 евра, али да ће приближније цене бити познате крајем године када овај аутомобил почне да се продаје и на нашем тржишту.

Најскупља верзија ће бити, додаје, од 100.000 до 110.000 евра, BMW 550 и, као и верзија 530 е у фул опреми.

Нагласио је први пут BMW има популарну "петицу" на потпуно електрични погон, као и да то пуно значи за BMW у развоју својих електричних возила.

Нови BMW Серије 5 доноси напредни ниво дигиталних сервиса и препознатљиву динамику вожње, коју прати савршени баланс 50:50 односа оптерећења по осовинама.

BMW серије 5 има највеће димензије до сада и дугачак је 5.060мм, а има и рекордно међусовинско растојање од 2.995 мм.

Предњи део карактеришу нови фарови са готово вертикалним дневним ЛЕД светлима, док маска може опционално бити осветљена (BMW Iconic Glow).

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести