Творац Спутњика Ве: Вакцина не утиче на плодност људи!

МОСКВА: Директор руског Института за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја“ Александар Гинцбург изјавио је данас да вакцина против вируса корона "Спутњик Ве“ не утиче на плодност, пошто је основа препарата аденовирус, с којим човечанство живи већ дуго времена.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

„Ни на еволуционом плану, нити на основу актуелних истраживања савремене медицине, вакцина нема негативан утицај“, рекао је Гинцбург, преноси Спутњик.

Он је објаснио да су "Компонента I“ и "Компонента II“ вакцине прављене на бази аденовируса 26 и аденовируса 5, који оба одавно циркулишу међу популацијом.

"Као што знамо, у том периоду човечанство се размножило до 7,5 милијарди. Ни код кога се није појавила сумња поводом ова два вируса која су присутна у нашем организму и којим смо се ми већ десет пута заражавали у облику упале плућа. Да ли је то некога онемогућило да остане у другом стању? Ни у каквим медицинским протоколима то није било пронађено", рекао је Гинцбург.

Раније је главни лекар инфектолошке болнице у Москви Денис Проценко саопштио да су теорије да вакцина против короне утиче на плодност обичне дезинформације.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести