УМЕСТО У АМЕРИКУ, ИДЕ У ЕВРОПУ! Милан Бујаковић песму за Евровизију радио са продуцентом Мика Џегера и Ријане, па открио: „Чекао сам праву прилику да је објавим”

Поп певач Милан Бујаковић враћа се на „Песму за Евровизију” где ће се трећи пут представити публици и надметати са осталих 27 кандидата на овом такмичењу и то песмом „Моје-твоје” са којом наступа у другом полуфиналу, 29. фебруара под редним бројем 13.
1
Фото: Marko Stojanović i RTS / Montaža

Песма је, сасвим занимљиво, настала за потребе једног интернационалног такмичења у Америци на којем је Милан требало да наступи, али пошто се тај музички догађај због пандемије коронавируса ипак није реализовао, српски извођач је ову нумеру сачувао за другу прилику.

– Песма је изворно написана на енглеском језику у демо верзији и остала је у фиоци. Чекао сам праву прилику да је објавим. У међувремену, десила се песма „Феномен” коју сам извео на прошлогодишњој „Песми за Евровизију”, тако да нисмо ни размишљали о овој. Договорили смо се и одлучили да направимо српску верзију песме „Моје-твоје” и да је пошаљемо ове године – прича за „Дневник” Милан Бујаковић. – Одаћу вам једну малу тајну. Када смо правили демо снимак за конкурс такмичења, послали смо комбиновану верзију, у којој сам певао и на српском и на енглеском језику. Онда смо касније, када је песма прошла, у разговору са људима са РТС-а договорили да ипак на фестивалу буде представљена на српском језику. Ако дође до евентуалне победе онда ћемо се представити и на енглеском, јер би то било интересантно због међународне публике.

Текст песме писала је Маја Сар, а аранжман потписује Махир Сарихоџић. Уз Петра Пупића музику је радио и Lionel Lombard, амерички продуцент, композитор и текстописац, из једне продукцијске куће у којој је сарађивао са бројним светски познатим музичарима.

– Lionel Lombard је, између осталог, сарађивао са Миком Џегером, Китом Ричардсом, Ријаном, Бруном Марсом, Стивеном Тајлером и другим познатим музичарима и извођачима. Мени је то велика част – открива Бујаковић. – Главни аутор музике је Петар Пупић Егрет, са којим сам сарађивао 2020. године, када смо учествовали на тадашњој „Беовизији” са песмом „Нити”. Хтели смо да направимо „Нити 2”. Моја сарадња са Петром, увек изнедри тако неки стил. То је поп, али има благу дозу алтернативе. Имамо нас двојица неки заједнички фазон када радимо.

Порука песме је, како каже, љубавна и слична оној која је изворно написана на енглеском језику. Ипак, српска верзија није преведена, већ наменски написана.

– Маја Сар је осетила емоцију песме и имала инспирацију за такав текст. Задовољан сам, задржали смо енергију из енглеске верзије песме – наглашава Милан Бујаковић и додаје да претпоставља да би и на страном језику песма једнако добро прошла и била прихваћена међу публиком.

Милан нам даље открива да са тимом ради на наступу па ће тако, осим његовог гласа, на сцени доминирати и графика која ће се иза њега појавити на великом екрану.

– Неће ту бити неких перформанса нити кореографија. Можда ће се појавити једна девојка, која ће плесати, али да не одајем сада. Она би требало да буде повезана са том графиком која ће бити на екрану, али, видећемо. Заправо је још увек све у разматрању, још увек нисмо дошли до коначног плана како ће изгледати сам наступ. Свакако ће фокус бити на певању, то је мени најважније – наглашава Бујаковић.

Фото: Марко Стојановић

Поп певач додаје да му је драго што фестивал попут „Песме за Евровизију” нуди широку лепезу песама, па свака од њих дође до одређене публике.

– Требаш да освојиш симпатије свих људи, свих оних који воле тај неки други жанр, који је различит од овог нашег. То је јако тешко урадити, али, опет, мислим да ће свака песма, од ових 28, имати своју публику. Већ сада, у ствари, има. Фестивал је добар начин да се представиш неком ширем броју људи и то је мој циљ учешћа на фестивалу. Доста људи је кроз њега чуло за мој рад, за песме које ја изводим – прича Бујаковић. – Наравно, свако од нас би волео да победи, али да ли ће до тога доћи то је до жирија и до публике. То је ствар укуса, али чим су песме ту значи да су добре, с обзиром на то да је конкуренција била велика. Увек се изненадим када песма прође на конкурсу јер ту буде више од 1.000 пријава и треба ући у крајњих 28. Самим тим што сам део ових 28 извођача који ће се представити за мене је велика ствар и успех.

Фото: Марко Стојановић

Милан Бујаковић закључује да би му била огромна част, али и одговорност да представља своју земљу на Евровизији.

– Онај ко победи постаје амбасадор своје земље на реално највећем музичком такмичењу на свету. Било би ми драго да се то деси поготово што је Евровизија такмичење које пратим од малих ногу. То је била породична традиција да се сви окупљамо, седимо, гледамо, коментаришемо песме и наступе и после гласамо за своје фаворите. Наравно да би то било нешто велико, врхунац у мојој каријери, то је сан сваког од нас који се бавимо овим послом – закључује у разговору за наш портал поп певач.

 

Милан Бујаковић се прошле године такмичио са песмом „Феномен” која му није обезбедила пролаз у финале, за разлику од песме „Нити” са којом се први пут представио и то на тадашњој „Беовизији” на којој је завршио као девети. У музици је одмалена, похађао је часове певања и свирања гитаре. Са 16 година освојио је прву награду за аматерско такмичење младих талената у музици. Осим на националном избору за представника на Евровизији надметао се и на другим фестивалима „Златни акорди”, „Први аплауз”, те на „Радијском фесивалу” и „Београдском пролећу”. Од 2005. године до данас је објавио неколико песама, кроз које негује праву поп музику, а последња у низу је енергична балада „Мала”. У аматерском позоришту „Атеље младих” у Панчеву бавио се и глумом десетак година, позајмио је свој глас јунацима неколико цртаних филмова и певао џинглове за анимиране филмове. 

 Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести