Vogue: Егзит међу најбољим фестивалима Европе

НОВИ САД: Егзит фестивал наставља да осваја странице угледних светских магазина, без обзира на широк дијапазон тема које покривају, од музике, преко екомоније и друштва, па све и до високе моде.
egzit 2017 plakat
Фото: Exit

Након што је још прошле године италијански Vogue објавио да је Егзит „институција светске фестивалске сцене“, овај најпознатији модни магазин на свету, ове је године у свом још већем и тиражнијем британском издању, управо Егзит прогласио за један од десет најбољих европских фестивала. 

Већ у самом уводнику ове годишње листе, италијански модни магазин наводи да фестивали итекако могу да буду „више од блатом изораних ледина“, алудирајући на стандардне локације за фестивале у својој земљи. 

Vogue додатно потенцира и овогишњу тему Егзит фестивала и позива читаоце да пригрле „Лето љубави“ инспирисано шездесетим годинама прошлог века на обалама Дунава, као и да чувени британски фестивал Гластонбери замене топлијом климом и лепшим погледима. 

Петроварадинска тврђава, коју описују као „надахњујућу, живописну и величанствену“, савршена је замена са својим чувеним изласцима сунца на колосалној Денс Арени.

Магазин подсећа и на водеће звезде који ће овог јула наступати на нашем највећем фестивалу, а не пропушта ни да истакне активистичку историју као неизоставан део карактера Фестивала.

Своје читаоце подсећа да је Егзит „покренут пре скоро 20 година и настао из борбе студената за демократију у Србији, делујући и као сигурна зона за некадашње југословенске републике после деценије грађанског рата“. 

Лист истиче и локацију кампа на „задивљујућој обали Дунава“, смештеног на његовој највећој пешчаној плажи, те додаје да се ради о савршеном месту за сунчање након фестивалске ноћи.

“Модна библија“ само је један од гиганата светске медијске сцене који је издвојио Егзит као обавезну фестивалску дестинацију овог лета. 

Чувени британски лист „Гардијан“ је у сличном тексту навео неке од хедлајнера овогодишњег фестивала на Тврђави и написао: „Не, ово није ваша листа музичких жеља, ово су хедлајнери Егзит фестивала у Србији“, док их је популарни „Мирор“ описао као „блокбастер хедлајнере“, уверавајући читаоце да је Егзит „фестивал који неће заборавити прилично дуго“.

EUR/RSD 118.0719
Најновије вести