ЦЕНЕ СТАРЕ, АЛИ... МЕСТА ВИШЕ НЕМА Ево која је СРПСКА БАЊА већ распродата за предстојеће ПРАЗНИКЕ! Многи „спојили“ два викенда како би се поштено ОДМОРИЛИ (ФОТО, ВИДЕО)

БЕОГРАД: Туристички капацитети у Врњачкој Бањи за предстојећи празник Дан државности Србије Сретење су попуњени, а смештај се евентуално још може пронаћи у приватном смештају, изјавила је данас портпарол Туристичке организација Врњачке Бање Мина Станојевић и додала да цене у овом туристичком месту, које је у децембру било најпосећеније, нису мењане.
b
Фото: Youtube Printscreen/321 Srbija

Она је за Танјуг истакла да су за предстојећи празник многи гости спојили два викенда и да у Врњачкој Бањи остају целе седмице, када ће моћи да уживају у бројним садржајима, међу којима је и нова атракција стаклени видиковац.

Видиковац смо свечано отворили пре недељу дана. Он се налази на Црквеном брду, у самом центру Врњачке Бање, на чувеном Тргу културе, на 24 метра висине и са њега се види цео парк, Трг културе, чак и термоминерално купатило и минерални извори у парку, тако да се веома радујемо што имамо још једну туристичку атракцију, истакла је она.     

За оне који се у овом туристичком месту нађу у среду, на Дан заљубљених најавила је да ће моћи да учествују или само присуствују традиционалној манифестацији "Пољуби ме" на чувеном Мосту љубави.

Реч је о такмичењу у најдужем пољупцу, где је за сада рекорд 112 минута. Станојевић је позвала парове да дођу и да се такмиче и навела да су предвиђене награде у четири категорије, при чему је главна награда викенд у Врњачкој Бањи у хотелу са пет звездица.

Према њеним речима ово је само једна у низу од око 50 манифестација колико их се одржава у Врњачкој Бањи, а међу њима су свакако најпознатије Врњачки карневал, Ловефест, Фестивал филмског сценарија.

Саговорница Танјуга је истакла да је попуњеност смештајних капацитета викендом стопроцентна а радним данима износи око 90 одсто.

Додала је да је последњих пет-шест година у Врњачкој бањи отворено више од 15 хотела и вила у приватном смештају и да је уложено много новца у развој туризма.

Када је реч о ценама, навела је да се оне нису мењале, посебно цене смештаја и да једино у време најјаче сезоне буду нешто веће.

Говорећи о новим садржајима у Врњачкој Бањи истакла је изградњу гондоле Врњачка Бања-Гоч.

Фото: Youtube Printscreen/321 Srbija

Она би требало да буде завршена до 2026. године а градимо је заједно са породицом Ђоковић. Не смем да изоставим ни панорамски точак, који је највиши на Балкану, висине 50 метара. Ту је и наш аквапарк, навела је Станојевић.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести