Црна Гора: Плаћеним лежаљкама предност над пешкирима

Упркос томе што закупци плажа морају од плажног мобилијара ослободити 50 одсто купалишта и тај простор јасно и видљиво означити, мали број њих то поштује.
crna gora svetoi stefan pixabay
Фото: pixabay.com

И ове као и претходних година прича је иста, па иако је сезона тек почела велики број мештана Црногорског приморја се жали да због закупаца који су моблијаром заузели и узурпирали готово целу плажу, они немају где да простру пешкир, пише ЦДМ.

Плаже тако постају недоступне грађанима који су приморани или да плате плажни мобилијар или да напусте купалиште јер им је онемогућен приступ и коришћење обале мимо закупа.

Из Јавног предузећа Морско добро (ЈПМД) за „Дан“ су казали да је готово на свим црногорским плажама, сходно уговореним обавезама, 50 одсто простора у потпуности ослобођено од мобилијара тако да туристи слободно могу раширити пешкир, сунцобран и уживати у мору и сунцу.

“Тренутно је 330 купалишта на Црногорском приморју предмет закупа, односно ЈПМД је за њих закључило уговор о давању у закуп. Сходно уговору потписаном са ЈПМД, закупци су дужни да поштују правила закупа, односно уговором прописане обавезе”,  казали су из ЈПМД.

 

 

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести