Јутарњи: Туристичка сезона почиње 1. јуна?

ЗАГРЕБ: У Хрватској ове седмице почињу договори о епидемиолошким мерама за угоститеље, хотелијере и приватни смештај како би туристичка сезона барем делимично могла да почне 1. јуна, пише загребачки Јутарњи лист.
jadransko more
Фото: pixabay.com

Угоститељи, хотелијери и представници удружења приватног смештаја ће на видеосастанцима с Министарством туризма и Националним штабом цивилне заштите договарати епидемиолошке мере с циљем да, како су рекли саговорници листа и ресорног министарства, туристичка сезона, барем деломично, почне 1. јуна, а најкасније 15. јула.

Угоститељи су већ упозорили да ресторане, барове и кафиће неће ни отворити 11. маја буду ли ти услови престроги, буду ли морали да имају велике размаке међу столовима И да уграђују плексигласе, јер ће само гомилати губитке.

Зато су угоститељи и туристички радници Хрватске обртничке коморе тражили да им се допусти отварање и унутрашњх простора, према узору на Аустрију.

Позивајући се на своје информације, Јутарњи пише да ће се највероватније за почетак ићи само на отварање објеката који имају терасе, како је и дефинисано владиним закључком.

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести