НЕВЕРОВАТНЕ СЛИКЕ СА ЈАДРАНСКОГ ПРИМОРЈА Људи се купају и сунчају усред јесени као да је јул и кажу - вода је одлична (ФОТО)

БУДВА: Само један поглед на будванске плаже био је довољан да се стекне и званична потврда да је Михољско лето у свом пуном јеку на Јадранском приморју.
а
Фото: (РИНА)

Поред мора сместио се велики број људи, као да је лето тек на свом почетку. Скоро све доступне лежаљке биле су попуњене, а многи су се одлучили и да осете какво је море у месецу октобру.

- Вода је феноменална, чиста и пријатна. Није хладна. Нисам заиста очекивала да ћу се усред јесени окупати у мору и ово ми се први пут дешава. Купаћи сам понела, јер стицајем околности хотел у ком смо смештени током семинара има базен. Прелеп дан и право Михољско лето, каже за РИНУ Јелена Тодоровић из Београда која викенд проводи у престоници црогорског туризма.

Повољна временска прогноза и пријатних 28 степени утицали су и на задовољство туристичких радника, јер су баште скоро свих кафића била пуне и тражило се место више.

Фото: (РИНА)

- Сезона у Будви полако почиње да траје 365 дана у години. Ови топли јесењи дани такође су утицали да имамо доста више посла него прошле године, али и више бакшиша, изјавио је кроз осмех конобар Игор.

Фото: (РИНА)

Да је овогодишња летња туристичка сезона оборила рекорде и била изузетно успешна, потврдили су и званични подаци који су стигли из Националне туристичке организације, а према којима у Црној Гори тренутно борави 40,8 хиљада туриста.

Фото: (РИНА)

- Постсезона какву само пожелети можемо. Плус 35 одсто у односу на прошлу годину и плус девет одсто у односу на 2019. Наши хотелијери и угоститељи не посустају, идемо ка заједничком циљу Црна Гора 365", написао је на друштвеној мрежи X министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић.

(РИНА)

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести