ОВИ ЕВРОПСКИ ГРАДОВИ СУ НАЈПОВОЉНИЈИ ЗА ЖИВОТ ДИГИТАЛНИХ НОМАДА Ево који је на првом месту и како се котира Београд

Пандемија ковида је дуготрајно утицала на начин рада и путовања, што се највише види у томе колико се послова данас обавља онлајн и из удобности сопственог дома, а могућност да то радимо из иностранства постала је стил живота за многе.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Животи "дигиталних номада" у великој мери зависе од сектора у коме раде, плате и флексибилности улоге и од тога да ли могу да путују у оквиру своје позиције.Листа земаља које нуде дигиталне номадске визе расте, али свака од њих има различите захтеве. Анализирајући различите услове кредитна компанија Нортон Финанце спровела је истраживање о најјефтинијим европским престоницама за живот дигиталних номада.

Стручњаци компаније за путовања су проценили европске земље и рангирали их на основу просечних трошкова закупа, комуналија, превоза, хране, теретане и интернета, као и трошкова повратних летова из Велике Британије.

На првом месту је Скопље у Северној Македонији, описано као туристичка дестинација добре вредности, популарна по својим археолошким налазиштима и уличној храни. Вредност јавног превоза је један од разлога зашто Скопље има тако добре резултате, јер је месечна карта за јавни превоз осам пута јефтинија од оне у Лондону.

На другом месту је Сарајево, описано као "шармантна престоница Босне и Херцеговине".

"Једнокреветни стан у центру града у просеку кошта сулудо приступачних 275 евра месечно“, пише часопис Тајм аут (Тиме Оут).

Трећи на листи је Кишињев у Молдавији, а међу првих 10 је и Софија (Бугарска). Букурешт (Румунија), Београд (Србија), Будимпешта (Мађарска), Варшава (Пољска), Вилњус (Литванија) и Рига (Летонија).

 (Б92)

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести