ОВО МЕСТО ЗОВУ СРПСКИМ МАЛДИВИМА Језеро смарагдно зелене воде и кућице које плутају, а ЕВО ГДЕ СЕ НАЛАЗИ

БАЈИНА БАШТА: Једна од најатрактивнијих локација у Србији, језеро Перућац, из године у годину постаје све популарније како међу домаћим, тако и међу страним гостима.
9
Фото: РИНА

Смарагднозелена вода и кућице на самој површини језера призор су који одузима дах, и зато ово место многи називају и српским Малдивима. Деценијама уназад људи се купају на његовим обалама, али сада ће језеро Перућац коначно добити своју нову понтонску плажу, јер је стара била склоњена због безбедносних разлога.

Фото: РИНА

– Кроз реализацију пројекта Језеро Перућац - наше море, планирамо да унапредимо туристичку понуду. Планирано је постављање понтонске плаже, као и формирање мобилајара за активности на води. То ће много значити за допуну рекретативног садржаја на самом језеру. Иницијатива за изградњу потекла је од запослених у ТО Тара Дрина, а пројекат се реализује у сарадњи са Министарством туризма и омладине, које је за ову намену издвојило 24 милиона динара – рекао је Петар Нешковић заменик председника општине Бајина Башта.

Сву лепоту и бенефите такозваних српских Малдива искористили су мештани овог краја, који су уложили средства у изградњу смештајних капацитета и успешно се баве туризмом. Оно што је њавжније да гости сада долазе током читаве године, а не само током летњих месеци.

– Сезона овде почиње у првим данима маја и завршава се крајем септембра, али заинтересованост гостију постоји чак и након тога. Кућице које се налазе на самом језеру резервишу се и годину дана унапред тако да је за месеце август и септембар већ сада скоро све попуњено. Многе одмор овде подсећа на Аду Бојану и они који дођу први пут остају фасцинарани свом овом лепотом и увек се враћају. Активан одмор је оно што их осваја јер имате све. Један дан уживате у језеру и купању, а други сте већ на врху Таре и уживате у погледу са спектакуларних видиковаца – каже за РИНУ мештанин Радисав Мићовић и додаје да бављење туризмом у овом делу Србије може бити изузетно исплативо.

Река Дрина једно је од највећих богатстава које Србија има, са једним од најдубљих кањона у Европи. Управо њеним преграђивањем настало је величанствено језеро Перућац. Оно по чему се издваја од осталих јесте то што спада у ред најчистијих у нашој замљи, а сама његова географска позиција и близина Националног парка Тара чини га још привлачнијим за посетиоце, али и инвеститоре.

(РИНА)

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести