Си-Ен-Ен: Десет места које треба обићи у Београду

У одељку посвећеном туризму и путовањима, Си-Ен-Ен препоручује својим читаоцима да посете Београд и десет места које не смеју пропустити током посете српске престонице, преноси РТС.
b
Фото: Youtube Printscreen

„Познат као 'бели феникс' јер је толико пута био уништен и поново грађен, Београд је град који се непрестано развија. Српска престоница константно оживљава своје историјске квартове, и попут Будимпеште преокреће запуштене просторе у шик барове. Ношени жељом да што више времена проведу напољу, Београђани културу испијања кафе узимају веома озбиљно у овој узбудљивој дестинацији југоисточе Европе.

Овако почиње репортажа о Београду на Си-Ен-Еновом сајту у одељку посвећеном путовањима коју је након посете српском главном граду написала Мери Новаковић, позната британска новинарка са којом дуги низ година сарађују туристичке организације Београда и Србије.

У чланку се препоручују најбоља места за посету у Београду: Калемегдан „зелено историјско срце Београда“, Кнез Михаилова улица као „главна артерија града која константно бруји животом“, Дорћол као један од најстаријих и најатрактивнијих квартова са великим бројем кафића и барова, затим Скадарлија и „живописни“ Земун са својим специфичним садржајима.

Народни музеј је, пише Си-Ен-Ен Тревл, „вредело чекати због импресивне уметничке колекције“, а треба видети и Музеј савремене уметности и Храм Светог Саве. 

Ноћни живот на рекама се у Београду не сме пропустити, као ни Ада Циганлија, која уз плажу са Плавом заставом, бројне кафиће и ресторане, нуди и терене за голф, километре бициклистичких стаза, малени зоо-врт, па чак и симулатор за скијање на води.

 

 

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести