Шпанија шампион, Грчка друга на свету по квалитету плажа

АТИНА: Шпанија је светски шампион по квалитету плажа, док је на другом месту глобалне ранг листе Грчка, пренели су данас грчки медији.
e
Фото: Pixabay.com

Како је навело Грчко друштво за заштиту природе, шпанске плаже добиле су 621 плаву заставицу, а Грчке 581, преноси грчки лист "Катимерини".

Највећи број грчких плажа обележених плавом заставицом - сертификатом квалитета, налази се на острву Родос (55), за којим следе Неа Пропонтида на Халкидикију (19) и Ситонија и Херсонисос на истом полуострву, са по 18 плавих заставица.

После Родоса, грчка острва с најквалитетнијим плажама су Хиос (15), Кефалонија (13) и Кос (12).

Фото: Pixabay.com

Највише плажа с плавом заставицом у Шпанији налази се у Валенсији, као и прошле године, а Андалузија је забележила највећи пораст у квалитету плажа.

Плаве заставице додељује Фондација за едукацију из области животне средине (Foundation for Environmental Education - FEE), непрофитна и невладина организација коју чини 65 организација у 60 земаља чланица.

Да би плажа била обележена плавом заставицом, мора да испуни неколико критеријума у области заштите животне средине, пре свих квалитет и безбедност воде и обале.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести