Сепултура долази  на Егзит фестивал

НОВИ САД: Светски позната хеви метал група "Сепултура" из Бразила овог лета долази на Главну бину 21. издања Егзита, саопштила је дирекција овог музичког фестивала из Новог Сада.
2
Фото: Youtube Printscreen

О бенду "Сепултура" се говори као о гроове метал саставу, јер можда је управо то тај чинилац који их разликује од других и приближава онима који чак и не воле метал музику као жанр.

Овај бенд има фанове широм света у различитим екипама, од металаца до хипстера, и до оних који воле електронски звук, јер бубањ и ритам у песмама “Сепултуре” као да нису са овог света, сматрају организатори "Егзита".

Бенд оснивају средњошколци средином '80-их година, у бразилском гету: браћа Кавалера и њихови другари су свирали вредно, али тек од почетка ''90-их креће њихово експериментисање са звуком - било је ту метала и истраживања богате музичке заоставштине Бразила

Тако у њиховој музици има стила који свирају метал састави "Slayer" и "Pantera", као и звука племенских ритмова из прашума Јужне Америке.

Производи свега тога су чувени албуми "Arise", "Chaos AD" и "Roots", три издања обавезна у фонотеци озбиљног познаваоца и љубитеља музике.

Славни певач бенда Макс Кавелера одлази крајем '90-их, а касније ће то исто урадити и његов брат Игор.

Ипак, 20 година касније, бенд и даље свира, снима албуме, иде на турнеје и скупља испред бине више хиљада људи који певају нове и старе хитове.

Дерек Грин је певач који је ушао у бенд уместо Кавалере и одмах се наметнуо као вођа, са веома продорним вокалом.

И поредпромена чланова бенда, и даље се у групи чују утицаји латино, wорлд мусиц и џеза.

У протеклим годинама бенд је наставио да помера границе: поред свог стандардног треш метала, обрађивали су чувени боша нова стандард "Girl from Ipanema", али и антологијски хит "Firestarter" великог електро рејв бенда "Prodigy".

"Долазак Сепултуре у Нови Сад овог лета на Еxит фестивал јединствен је догађај за музичку сцену ових простора, зато нам је посебно драго што ће на хиљаде девојака и момака обучени у црно, млатити косама и уживати уз тврди звук заједно са свима осталима који се не плаше да их помери нешто другачија и бучнија забава", поручују из тима Еxит фестивала.

Подсетимо, гитарски звук на Главној бини водиће Ник Кејв са својим бендом "The Bad Seeds", као и музичари који су обележили историју метала и данашњу хардцоре, неw wаве и пост-панк сцену: квартет из Бирмингема "Napalm Death", белоруски састав "Molchat Doma".

На програму "Visa Fusion" бине налазе се добитник Греми награде за животно дело и жива икона панка - Марки Рамоне, уз фински бенд "Blind Channel" и водећи пост-панк дарк-wаве састав "She Past Away".

На "Explosive" стејџу Петроварадинске тврђаве и овог лета ће све љубитеље хардкора, метала и панка дочекати скоро 30 музичких имена, а на челу ће бити култни шкотски панкери "The Exploited".

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести