Кина жели да забрани младима играње онлајн игара током ноћи

Кина је најавила увођење ограничења за малолетничко играње онлајн игара како би смањила број зависника о видеоиграма.
video igre, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Службене смернице владе важиће за све онлајн платформе за игре које послују у тој земљи, а највише за Tencent, кинеску компанију која се бави друштвеним мрежама и видеоиграма. Према новим правилима, играчима млађим од 18 година биће забрањено играње онлајн игрица радним даном од 22 сата навече до 8 сати ујутро. Током седмице моћи ће играти игре само 90 минута дневно, а викендом и празницима до три сата на дан, пише CNN.

Смернице такође постављају ограничења за количину новца коју малолетници могу пренети на своје интернетске рачуне. Играчи у доби између осам и 16 година могу уплатити за игре само 25 евра месечно, док ће максималан месечни износ за оне између 16 и 18 година бити 50 евра.

Предлог наведених смерница је објавила кинеска канцеларија за медије и публикације.

Нове смернице последњи су потез Кине у акцији која је у току регулације индустрије игара. Пекинг је у аугусту 2018. објавио да планира ограничавање броја нових интернетских игара како би се смањила овисност код деце и адолесцената. Такођер је критиковала популарну мобилну игру ​​"Част краљева" због наводног изазивања овисности код младих људи у 2017. години.

Зависност о играма на срећу, позната службено под називом интернетски поремећај у играма (IGD), први пут је додата у међународну класификацију болести Светске здравствене организације у јуну 2018. године. Студија из 2018. године, коју су спровели истраживачи с Медицинске школе Универзитета у Шангају Јиао Тонг, показала је да су мушкарци можда ипак подложнији зависности о игрицама.

(Klix.ba)

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести