Кинези би да надмаше „Теслу“, праве паметан аутомобил

Више од половине свих возила са погоном на нове енергије налази се у Кини. Иако немају репутацију популарних, у Кини последњих година настаје ново тржиште електричних аутомобила и сви желе да надмаше „Теслу“, јавља Радио телевизија Србије.
a
Фото: Youtube Printscreen

Коме ће струја на том тржишту донети профит, а кога ће дрмнути?

Компанија „Бајтон“ основана је 2017. године са идејом да преобликује мишљење људи, не само о кинеским аутомобилима, већ урбаним возилима уопште. Извршни директор „Бајтона“ каже да суштина није у мотору са унутрашњим сагоревањем, већ у нечему што они зову искуство паметног аутомобила.

Са 48-инчном таблом која обећава паметну контролу, аутомобил је замишљен као простор високе технологије, пре него брза машина.

„Ово није ни аутомобил, ни паметни телефон. Свету доносимо најбоље од свега тога заједно. Чак и у сценарију нормалне вожње, добијате изванредно искуство. А ако размишљате о аутоматизованој вожњи, то ће тек бити невероватно“, каже Данијел Кирчерт, генерални директор „Бајтона“.

Стручњаци сматрају да нови играчи морају као приоритет да поставе електрични погон и додатке високе технологије, уколико желе да освоје аутомобилску индустрију и остваре три кључне ствари.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести