Оснивач WhatsApp-a: Избришите Фејсбук!

ЛОНДОН: Суоснивач апликације WhatsApp Брајан Ектон поново је позвао кориснике да избришу своје профиле на друштвеној мрежи Фејсбук.
WhatsApp ilustracija/pixabay.com
Фото: pixabay.com

Он је пред студентима на Универзитету Стенфорд у Калифорнији критиковао Фејсбук и друге технолошке гиганте попут Гугла, јер су превише фокусирани на профит, преноси лондонски Сан.

Ектон је 2014. године продао Фејсбуку свој удео у WhatsAppu за 14. милијарди долара, а компанију је напустио 2017. године, јер се, како је рекао, није слагао да огласне поруке треба да се уводе у платформу за размену порука.

Ектон је данас шеф Сигнала, непрофитног ривала WhatsAppu, а директора Фејсбука Марка Закерберга оптужио је да тргује с приватношћу корисника како би омогућио рекламе на својој платформи и повећао приход.

Ово је други пут да Ектон позива на брисање Фејсбука - то је урадио преко Твитера, где је написао “Време је #избришитеfacebook” након што се друштвена мрежа уплела у скандал с политичком консултантском фирмом Кембриџ аналитика, која је неовлашћено приступила подацима 87 милиона корисника.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести