Вајбер уводи функцију за плаћање

БЕОГРАД: Вајбер (Viber) уводи могућност плаћања у "чет ботовима", па ће корисници моћи да користе ту апликацију и за набавку робе и услуга, плаћањем путем Google Pay или других доступних решења мобилног електронског новчаника.
viber
Фото: Printscreen

Украјина је изабрана да постане прва земља у којој ће та функција бити активирана, док је примена у другим земљама предвиђена током 2021. године, саопштила је компанија Rakuten Viber.

Вајбер наводи да за своју десету годишњицу прави важан корак у финансијским технологијама, као додатак на постојеће функције у домену размена порука.

Тај потез представља прекретницу у даљем развоју свеобухватне платформе ради подмирења свих потреба својих корисника, уз примену најбољих мера за заштиту њихове приватности.

Вајберова функција плаћања путем ауторизованих чет ботова ће омогућити корисницима да плаћају прозиводе и услуге трговаца безбедно и директно.

Корисници ће бити у обавези у случају да њихова банка то одобрава да региструју своју дебитну или кредитну картицу у њихов електронски новчаник, чиме могућност плаћања постаје доступна путем било ког чет бота развијеног на Вајберовом интерфејсу за програмирање чет ботова (АПИ).

Са стране продавца - компаније које желе да прихвате уплате овим путем се повезују са пружаоцем услуге плаћања који подржава ову врсту финансијских трансакција, креирају чет бот на Вајберу и омогућавају плаћање путем.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести