Тигрови из Италије стигли у шпанско склониште за животиње

ВАРШАВА: Пет од десет тигрова који су преживели напорно путовање Европом, стигли су у свој нови дом у шпанском уточишту за животиње у граду Виљена, након недеља опоравка у пољском зоолошком врту.
1
Фото: Tanjug

Крајем октобра, пољске пограничне власти пронашле су десет измучених и дехидрираних великих мачака у задњем делу камиона који их је из Италије возио у зоолошки врт у руску руску републику Дагестан.

Након што су прешли око 2.000 километара на путу од Рима до руског циркуса, тигрови су данима били заробљени пошто им је одбијен улазак у Белорусију, а затим су лечени и збринути у зоолошком врту у Познању, у западној Пољској, преноси Ројтерс.

Један од десет тигрова који су се налазили у камиону је угинуо, док је осталих девет пребачено у зоолошки врт. Четири преостала тигра остаће у пољским зоолошким вртовима, наводи се у изјави међународне групе за добробит животиња ААП.

Познањски зоолошки врт чуваће пар тигрова званих Гог и Кан, који се, изгледа, познају, наводи ААП. Гог није био у могућности да путује, јер је претрпео озбиљне здравствене проблеме због “неисправне хране” током транспорта.

Тигрови би вероватно умрли да су стигли на своје одредиште, односно вероватно би се користили за традиционалну кинеску медицину, рекли су из ААП.

EUR/RSD 117.5705
Најновије вести