Безос опет најбогатији на свету

АТЛАНТА: Амерички бизнисмен Џеф Безос вратио је титулу најбогатијег човека на свету, коју је изгубио од оснивача компанија "Тесла" и "Спејс Икс" Илона Маска пре шест седмица, пише Си-Ен-Ен.
dzef bezos
Фото: Youtube Printscreen

Маск је у уторак изгубио око 4,5 милијарде долара због пада деоница компаније "Тесла" за 2,4 одсто, што је било довољно да сиђе на друго мест листе "Блоомберг Биллионаирес Индеx".

Безосово богатство је такође умањено због пада на тржишту деоница, али екстремних промена није било јер је изгубио око 372 милиона долара и то је било, како наводи Си-Ен-Ен, довољно да врати титулу најбогатијег човека на свету коју је претходно држао три године.

Си-Ен-Ен наводи и да се, с обзиром на то да је Безосов "Амазон" због пандемије ковида-19 забележио огроман пораст продаје, удео извршног директора повећао у 2020. години са 75 милијарди долара, на 173,3 милијарде долара.

Раније овог месеца Безос је најавио да одустаје од улоге извршног директора и да ће прећи на функцију извршног председника касније ове године.

Безосово богатство се тренутно процењује на 191, а Масково на 190 милијарди долара.

Маск је постао најбогатији човек света почетком јануара када је нагло порасла вредност компаније "Тесла".

На трећем месту на овој листи најбогатијих на свету налази се Бил Гејтс чије се богатство процењује на 137 милијарди долара.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести