Би-Би-Си добио 100.000 жалби због вести о принцу Филипа

ЛОНДОН: Би-Би-Си је примио 100.000 жалби од гледалаца и читатеља због извештавања о смрти војводе од Единбурга, супруга британске краљице Елизабете Друге, јавља таблоид Сан.
r
Фото: Pixabay.com

Британска медијска корпорација је променила свој распоред како би извештавала о смрти принца Филипа који је умро у петак, у 100. години.

Емисије "EastEnders" и "MasterChef" замењени су информативним емисијама, док је Би-Би-Си 4 потпуно прекинуо емитовање.

"Поносни смо на своје извештавање и улогу коју играмо у тренуцима од националног значаја“, саопштио је Би-Би-Си. Ипак, корпорација је одбила да потврди број жалби које је примила.

Бројке ће у четвртак бити објављене у двонедељном билтену емитера.

Бројка од 100.000 учинила би извештавање о смрти принца Филипа програмом који је добио највише притужби у историји Би-Би-Сија.

Остали програми који су привукли велику количину жалби укључују пренос емисије Џерија Спрингера: Опера, на који је 2005. године било 63.000 жалби; и шаљив позив Расела Бренда глумцу Ендруу Сачсу, због којег је 2008. године стигло 42.000 жалби.

Касно у петак, Би-Би-Си је на својем веб сајту поставио опцију која дозвољава гледаоцима да се жале на ТВ извештавање, препознајући обим притужби.

Опција је уклоњена у суботу поподне, након што је број жалби почео да пада, навела је корпорација.

EUR/RSD 117.5637
Најновије вести