Чудо од детета дипломираће са девет година, а онда уписује докторат

Чудо од детета из Белгије има само девет година и студира електротехнику, а у децембру ће дипломирати на Технолошком факултету у Ајндховену, који је уписао тек прошле године. Након тога Лорен Симонс планира да упише докторске студије електротехнике, а истовремено ће студирати медицину.
c
Фото: Youtube Printscreen

Лоренов таленат прво су уочили деда и бака, а родитељи су сматрали да претерују, али су се убрзо и учитељи сложили. Тестирали су га исцрпно у потрази за границама његовог талента и рекли су родитељима да је дечак попут сунђера, упија невероватно пуно информација и то брзо.

Лорен долази из лекарске породице, али и даље нема објашњења зашто је тако надарен. Факултет му је допустио да заврши студије раније од других студената.

Сјоерд Хулсхоф са факултета рекла је да је Лорен „једноставно изванредан“.

„Он је најбржи студент ког смо икада имали. Не само да је хиперинтелигентан него је и врло саосећајан“.

Његов напредак, наравно, није остао непримећен и већ га траже престижни универзитети широм свијета, али Лоренова породица још не жели да открије које понуде разматрају за његов докторат.

Родитељи такође пазе да деветогодишњак уз учење има времена и за игру.

„Не желимо да постане превише озбиљан. Он ради шта год пожели“, рекао је његов отац и додао да морају да „пронађу равнотежу између детињтва и његових талената“.

Лорен већ зна шта жели да ради у животу, његов план је да се посвети развијању вештачких органа.

(ЦДМ)

L0RY
17.11.2019 • 11:21
Izuzetan intelektualni razvoj često nije jednak sa emocionalnim. Zato je tanka linija između genijalnosti i ludila. Ko ce biti na njegovom novou, da razume njegov emotivni disbalans. Jer dete koje pise doktorat, nema detinjstvo...
EUR/RSD 117.5836
Најновије вести