Да би заобишао локдаун, кафану претворио у седиште партије

БЕЧ: Пандемија и мере које су уведене како би се држала под контролом навеле су многе у Аустрији на тражење решења за наставак рада, пре свега у гастрономији, а у новом, четвртом локдауну, познати угоститељ у Санкт Пелтену Валентин Копац био је веома досетљив.
е
Фото: Pixabay.com

Он је своју кафану Тенеси претворио у седиште странке.

Три пута недељно он је отварао кафану и окупљао својих више од 100 чланова.

Према важећој епидемиолошкој уредби дозвољена су окупљања политичких странака, али само ако се доносе одлуке, које није могуће донети дигиталним путем.

"Наше седнице су легалне" позвао је Копац на закон.

Он каже да његових више од 100 чланова чине људи који немају " стабилни интернет приступ ".

Уз то, наглашава, имали су важне одлуке пред собом.

"Скоро смо гласали о томе које средство за чишћење треба користити у седишту странке. Наредне недеље ћемо расправљати да која јела ћемо увести у програм кантине"; објаснио је Копац.

Оснивањем странке "Заједница независних људи" Копац је у свом локалу успоставио ситуацију као пре пандемија, а то је да присутни не носе маске, не држе дистанцу, не пролазе контроле, те могу и да пију.

Аустријска полиција нема много разумевања према Копацу, те је већ првог дана отварања "партијске централе" дошла у контролу, а пре недељу дана је око 1 сат после поноћи испразнила локал.

Међутим Копац не одустаје и истиче да је упад полиција напад на демократску институцију, што представља јасно кршење Устава.

Најавио је да ће поднети пријаву и затражити да се тако нешто више не дешава.

Исто тако Копац најављује да ће његова странка одржавати И даље седнице.

Такође је казао да може замислити да са својом партијом изађе на следеће изборе у Санкт Пелтену, или покрајини Доње Аустрије, али да та одлука зависи од броја чланова.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести