Донели живог вука на фудбалски турнир у Улцињу (видео)

На недавно одржаном турниру у малом фудбалу у Улцињу организатори овог догађаја донели су вука који је био смештен у металном кавезу.
вук
Фото: Youtube Printscreen

Снимак се проширио друштвеним мрежама и шокирао је црногорску јавност али и заштитнике животиња у региону објавио је црногорски портал ЦдМ.ме.

Животиња је била видно истраумирана, а изнета је као трофеј.

На снимку се види препуна сала, док неколико мушкараца износе вука, а један од њих у једном тренутку чак покушава да седне на кавез.

Окупљени вичу и навијају, док се животиња преплашено грчи и врти у круг. Потом, неколицина њих кавез подиже увис, након чега настаје фотографисање ове мучне сцене.

Потпуно је нејасно која је била сврха овог чина и шта су организатори желели да постигну.

Ово је један класичан пример мучења животиња а како су за портал ЦдМ казали из организације Галоп, велики број грађана Улциња јавио им се овим поводом.

“Они који су нам се јавили згрожени су овим снимцима. Незванично нам кажу да је у питању некаква традиција, те да је ранијих година наводно доношен мртав вук. Ми тренутно прикупљамо информације и ускоро подносимо кривичну пријаву. Ово је тешко гледати и надам се да ћемо овим стварима коначно стати на пут”, казали су из  Галопа за ЦдМ.

EUR/RSD 117.5741
Најновије вести