Јапан: Врећа пиринча уместо праве бебе

ТОКИО: Родитељи новорођених беба у Јапану од недавно шаљу својим рођацима које не могу да посете или виде због пандемије, врећице с пиринчем у облику бебе тако да могу да замисле да грле новопридошлицу.
pirinac pixabay.jpg
Фото: pixabay.com

Свака врећица с пиринчем тешка је колико и беба, на њој је одштампана фотографија новорођенчета, а цена расте паралелно са величином бебе, преноси британски ''Гардијан''.

Неке фирме наплаћују један јен по граму за паковања до 3,5 килограма за ову јединствену прилику да родбина на даљину искуси како би било држати новорођено дете, додаје ''Гардијан''.

Када ми се родио син размишљала сам шта да учиним за рођаке који су живели далеко и нису могли да дођу у посету да га виде. Зато сам одлучила да направим врећицу пиринча исте тежине и облика као беба, како би рођаци могли да је држе и осете привидну љупкост бебе, каже Наруо Оно, власница продавнице пиринча.

Број новорођенчади у Јапану је у паду још од 1989. године, а популација се прошле године смањила за више од 480 хиљада, на 126,65 милиона, наводи ''Гардијан''.

EUR/RSD 117.3323
Најновије вести