ЕВО КО НАЈВИШЕ ГУГЛА О СРБИЈИ На овој мапи је приказано КОГА ми највише занимамо (ФОТО)

Највећи део остатка Европе је углавном опседнут Сједињеним Америчким Државама, Немачком или Русијом
a
Фото: Printscreen/ Google

"Гуглом ћу те, Гуглом ћеш ме", могла би гласити реченица која најбоље описује занимљиво истраживање објављено на платформи Икс. Реч је о мапи са илустрацијом која земља у региону најчешће претражује на интернету Србију, а кога пак ми највише претражујемо.

Иако ова мапа приказује много више, оно што највише запада за око јесте управо како земље региона показује своја интересовања на интернету. Важно је напоменути да се подаци не односе на то колико свако претражује појмове унутар своје земље.

Према овој мапи, Србија се највише претражује у Црној Гори и Македонији. Мапа показује и да Срби највише гуглају о Косову, које се према креаторима мапе води као независна држава у Европи, док се на Косову највише гугла о Албанији.

Када је у питању регион, Хрвати највише гуглају о Немцима, док Словенци и Босанци воле да гуглају о Хрватима.

Највећи део остатка Европе је углавном опседнут Сједињеним Америчким Државама, Немачком или Русијом.

Од већих држава у Европи, о Француској се највише гугла у Италији и Шпанији, Турци и Грци су опседнути Немачком, као и Мађари, Аустријанци, Пољаци и Румуни.

САД су главна тема у Русији, Немачкој и Француској, док су Руси тема претраживања на Гуглу у Украјини, Чешкој и Словачкој.

Ало,Блиц, Б92

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести