На аукцији купио ауто пун амфетамина, полиција се извинила

БАНГКОК: Тајландска полиција извинила се након што је грешком на аукцији продала аутомобил у којем су биле сакривене десетине хиљада таблета амфетамина.
1
Фото: Youtube Printscreen

Купац је платио 586.000 бахта (19.000 долара) за аутомобил марке "хонда ЦР-В" који се нашао на аукцији пошто је прошле године заплењен у случају повезаном са дрогом.

Након што је купац одвезао аутомобил на сервис, ауто-механичар је пронашао 96.000 таблета сакривених у бранику, преноси ББЦ.

Званичници кажу да ће убудуће темељније претраживати заплењена возила.

"Према протоколу, претражујемо свако возило које примимо и ово није био изузетак. Овог пута, међутим, нисмо могли да нађемо ништа на време, можда зато што су таблете биле добро сакривене", рекао је Нијом Термсрисук, генерални секретар Канцеларије одбора за контролу наркотика.

Он је објаснио да су таблете јаба, мешавина метамфетамина и кофеина, пронађене у кутијама сакривеним у тајним одељцима иза браника.

Када је аутомобил заплењен у северној провинцији Чијанг Раи прошле године, на задњем седишту је пронађено 100.000 хиљада таквих таблета.

Термсрисук је рекао да ће новопронађене таблете бити прикључене случају, а да ће нови власник аутомобила и ауто-механичар бити награђени за сарадњу.

Јаба на језику таи значи "луди лек" и обично се кријумчари из Мјанмара и продаје у виду јевтиних црвених и розе таблета.

Тајландске власти су 2018. године заплениле 516 милиона таблета.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести