Ново, добро плаћено занимање: Продавац свог мишљења

РИМ: У Италији се појавило ново, добро плаћено, пре свега телевизијско занимање: ”продавац свог мишљења” (опиниониста), пише дневни лист “Домани”.
e
Фото: pixabay.com

Када их неко пита "од чега живиш", те особе ће вам рећи:"Ја сам опиниониста".

“Да би неко могао бити продавац свог мишљења, није потребно да буде неки експерт нити техничко лице, није неопходно да има идеје, важно је да има мишљење о свему и свима”, пише аутор Валтер Сити.

То су особе са којима водитељ телевизијског програма “прича” о свему и свачему, а “опинионисти” се шетају од једног до другог програма и канала, што значи да није неопходна ни специјализација.

Њихово поље деловања су тв спектакли, као што су разни ријалити програми, као што је “велики брат”, или поподневни програми у којима се откривају нови таленти, спортске емисије или ноћне телевизијске трач - партије, пише аутор чланка.

Први задатак “продавача свог мишљења” је да се свађа. Гледаност њихових програма је велика, много изнад оних у којима се продубљено третирају актуелне друштвене теме, закључује Сити.

“Тако се код гледаоца ствара утисак да идеје ништа не решавају, већ једно мишљење важи, као и друго све док водитељ програма не искључи микрофон”, закључује Валтер Сити.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести