Објавили оглас за посао, јавило им се 35.000 људи

Пар који води организацију за спасавање и бригу о мачкама "God’s Little People Cat Rescue" објавио је оглас за шаптача мачкама који би се на грчком отоку Сирос четири сата дневно бринуо за 55 мачака.
y
Фото: pixabay.com

Идеалан кандидат описан је као истински и страствени љубитељ мачака који ужива у миру и природи. Пожељне вештине су "шаптање" мачкама, познавање мачије психологије и основе ветеринарства. Накнаде су скромне (360 евра за пола радног времена), но уколико добијете посао имаћете потпуно плаћен боравак на острву Сирос, пише Кликс.ба.

Џоан Бовел, оснивачица организације "God’s Little People Cat Rescue", оглас је објавила прошлог месеца на Фејсбуку не слутећи да ће постати виралан. Месец дана након објаве огласа Џоан и њен супруг Ричард морали су да ангажују пет волонтера који ће им помоћи да прегледају 35.000 пријава за посао.

Џоан и Ричард су први пут боравили у Грчкој пре 20 година. Данас на острву Сирос живи око 25.000 људи, а на улицама се налази око 13.000 мачака.

"Лоше су изгледале и живеле у ужасним условима. У Грчкој мачке сматрају штеточинама, попут глодара. Провели смо ту празнике, хранили их, водили ветеринару и давали им лекове. Било је страшно оставити их. Нисам то могла поднети, а онда смо Ричард и ја разговарали о томе како би било дивно изградити властиту кућу и помоћи свим тим мачкама", испричала је Џоан.

Своју кућу у Данској продали су 2011. године и преселили се на грчко оство Сирос где су направили уточиште за мачке.

"Ситуација је била страшна. Мачке су живеле око контејнера и бориле се око комадића хране", присетила се Џоан.

Скровиште за мачке које су направили финансирају продајом Џоаниних илустрација и малим донацијама. Није било лако доћи до циља, но на радост многих мачака успели су.

У њиховој кући и дворишту данас има 55 мачака. Но, с обзиром на то да се Ричард због пословних обавеза мора преселити у Њујорк пар тражи помоћ.

"Желимо да неко настави нашу визију. Идеалан кандидат је љубитељ мачака и природе. Тешко је изабрати, јер су већином аплицирали истински љубитељи мачака. Но, овај посао захтева много више. Потребан нам је неко ко ће препознати ако мачка није добро, одвести је ветеринару и дати јој лекове. Идеалан кандидат ће имати осећај привилегије и поштовање према животу", рекао је Ричард.

Осим тога, пар жели да отвори веће прихватилиште мачака и да успостави организацију "God’s Little People Cat Rescue" и у Америци.

EUR/RSD 117.7414
Најновије вести