Професорка књижевности оставила 25 милиона евра у добротворне сврхе

РИМ: Професорка књижевности из Ђенове Мариса Кавана оставила је тестаментом 25 милиона евра разним добротворним организација, пише агенција Анса.
w
Фото: Pixabay.com

Умрла је у 96. години, а у тестаменту је дала прецизне упуте како да се подели богатство које је оставила иза себе. На све је мислила пре смрти, чак је оставила и некролог у коме се поздравља с пријатељима и бившим ученицима.

Велике суме новца оставила је, између осталих, организацији Амнести интернешенел, болницама у Ђенови, Фонду за истраживање малигних оболења, невладиној организацији “Пријатељи без граница”, међународној организацији за заштиту деце “Сејв д'' чилдрен” и другим хуманитарним и невладиним организацијама.

Госпођица Кавана, како су звали покојницу, није се никада удавала, живела је веома повучено далеко од кругова монденског света а све до пензионисања предавала је књижевност и италијански језик у средњој школи.

И вила у којој је живела, а чија се вредност процењује на три милиона евра, биће према тестаменту продата најбољем понуђачу, а новац подељен, према тестаменту, у добротворне сврхе.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести