Путник у авиону умро од корона вируса?

ЊУ ОРЛЕАНС: Једна путник преминуо је након хитне интервенције медицинске службе на лету Јунајтед ејрланса у САД, а Агенција за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) сада жели да испита особе које су путовале са њим, пренео је Вашингтон пост.
avion
Фото: Tanjug/freeimages.com, ilustracija

Он је попунио листу пре уласка у авион наводећи да се добро осећа, али авио-компанија тврди да је он био болестан.

Авион који је летео из Орланда ка Лос Анђелесу хитно је преусмерен у Њу Орлеанс због потребе за медицинском помоћи.

Мушкарац је брзо пребачен у болницу, где је проглашен мртвим, додаје Вашингтон пост.

Како се наводи у тексту, преминули није у формулару пред улазак у авион навео да је позитиван на корона вирус, додајући да није имао симптоме неке болести, међутим, Јунајтед ерјланс наводи да је сада "јасно да је путник погрешно попунио формулар".

Авио-компанија је поставила питање ЦДЦ-у да ли је он имао корона вирус, али још није добила одговор, односно коментар.

Неки корисници друштвених мрежа који су били на том лету су написали да је супруга преминулог имала симптоме вируса, укључујући губитак чула мириса и укуса, међутим, Јунајтед ерлајнс тврди да упркос таквим наводима нема званичне потврде да је мушкарац имао корону.

У време када је лет преусмерен, добили смо информацију да је путник имао инфаркт, па је путницима дата опција да пређу на други лет или да наставе по плану. Сада, када нас је ЦДЦ контактирала директно, делимо све информације са том агенцијом, како би могла да дође до путника који су можда били у опасности да буду заражени, додаје портпарол.

Вашингтон пост додаје да није познато да ли је некога од путника контактирала Агенција ЦДЦ, али је посада авиона у карантину 14 дана.

Аеродром и град Њу Орленас нису желели да потврде или демантују информацију о здравственом стању преминулог мушкарца, нити су поделили било какву информацију да ли је он имао корона вирус.

Вашингтон пост подсећа да је жена заражена ковидом преминула у јулу у авиону, током лета на релацији Лас Вегас - Далас, а путници нису обавештени о томе, док узрок њене смрти није објављен у октобру.

Компанија Јунајтед ерлајнс замолила је потенцијалне путнике да не улазе у авион уколико имају симптоме који упућују на ковид, поручивши да је најсигурнија варијанта за такве путнике да се тестирају.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести