САД: Џекпот државне лутрије највећи у историји - 1,6 млрд $

ВАШИНГТОН:  Очекивани наградни фонд америчке лутрије "Мега милиони" прешао је више од милијарду и 600 милиона долара, чиме постаје највећи џек пот у историји Америке.
Sajt američke lutrije "Mega milioni"  Foto: megamillions.com/printscreen
Фото: megamillions.com

Пошто у петак увече није извучена главна награда од милијараду долара, сума коју би срећни добитник могао да освоји у уторак је значајно порасла, саопштили су званичници.

Награда је порасла на милијарду јер нико није извукао џекпот још од 24. јула, када је група грађана освојила 543 милиона долара.

"Мега милион је већ закорачио на историјску територију, али заиста је запањујуће схватити да је сада џекпот достигао светски рекорд свих времена", поручио је главни директор "Мега милиона" Гордон Меденица.

АП преноси да је џекпот повећан недавно, услед измена правила која су умањила шансе за добитак.

Тикет кошта два долара, а шанса да неко од играча погоди свих шест бројева је изузетно мала - један према 302,5 милиона, преноси АП. 

Пре годину дана, шансе за освајање мегамилионског џекпота су смањене на 1 од 303 милиона са 1 од 259 милиона, како би веће награде биле генерисане.

Уколико играч погоди свих шест бројева за победу на тој лутрији, он може да одабере да му одмах буде исплаћено 904 милиона долара или да у периоду од 29 година прима награду од 1,6 милијарди долара.

Ако би се догодило да постоји више од једног добитника џекпота, награда би се поделила пропорционално као што се то догодило 2012. када је награда од 656 милиона долара подељена на добитнике из Канзаса, Илиноиса и Мериленда.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести