У Њујорку отворена највећа продавница посвећена Харију Потеру

ЊУЈОРК: Највећа продавница посвећена Харију Потеру отворена је у Њујорку након што је због пандемије отварање одложено, преносе данас амерички медији.
hari poter
Фото: pixabay.com

Обожаваоце ни киша у петак није спречила да у редовима чекају како би прошетали ходницима инспирисаним филмовима и књигама популарне франшизе.

Иако првенствено намењена за продају одеће, продавница Хари Потер на три спрата нуди јединствен увид у свет магије или ону верзију како би то места из филмова и књига изгледали у стварном свету.

Како кажу посетиоци, простор оставља утисак мешавине продавнице одеће, музеја и чаробњачког света.

По уласку у продавницу, посетиоце ће дочекати огроман, плутајући модел феникса Фокса, направљен посебно за ову нову радњу, а поред њега налазиће се стотине реквизита с неколико аутентичних предмета приказаних у филмовима.

Због многих славних детаља изложених у радњи, обожаваоци ће пронаћи неколико прилика за фотографисање на сваком спрату, од телефонске говорнице у стилу Министарства магије у Лондону, до крајње импресивне поставке у којој могу позирати унутар једне од Хагридових чизама.

Осим тога, Хари Потер из Њујорка чак планира да зарони у подручје виртуелне стварности, с посебним искуствима која ће у трговину бити уведена касније током лета.

Ускоро обожаваоци могу очекивати да ће испробати две сензорне Виртуал Реалитy авантуре, прву под називом "Chaos at Hogwarts", која позива купце да закораче у вољени дворац, а другу под називом "Wizards Take Flight", где ће моћи да искусе осећај летења на метли по небу Лондона.

Оно што је већ доступно јесте апликација Хари Потер Фан Клуб помоћу које могу скенирати симболе који се налазе поред реквизита у целој радњи како би откључали више информација о њима и открили тајно писмо.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести