Уловио сома од 98 килограма на Гружанском језеру

КНИЋ: Риболовац Сава Николић из Крагујевца упецао је на Гружанском језеру сома тешког 98 килограма и дугог 240 центиметара.
u
Фото: Youtube Printscreen

Како је рекао ФоНету, капиталца је упецао код острва на средини језера штапом марке “корморан”, са најлоном 0,50, а вађење сома трајало је дуже од два и по сата. Упецао сам рибу већу од мене, а петорица пријатеља и ја борили смо се два и по сата док смо је извукли на површину.

Труд се исплатио, јер смо тек тада схватили да сам упецао капиталца, рекао је Николић. Николић је страсан пецарош и љубитељ природе. Доста времена проводи на Гружанском језеру, које заједно са пријатељима чува од рибокрадица и чисти његове обале. Овога лета је већ два месеца на језеру и пре сома капиталца већ је упецао два мања сома од шест и 12 килограма. Осећао сам да сам близу рекордног улова у каријери и упорно забацивао. Упорност се на крају исплатила, казао је Николић и додао да се овим уловом “риболовачка прича не завршава”, јер је убеђен да у језерским дубинама има и већих примерака.

Гружанско језеро богато је шараном, штуком, сомом, бабушком, беовицом, бандаром, језерском пастрмком, девериком и смуђом. Пре десетак дана на њему је упецан нешто мањи сом капиталац, тежак 78 килограма. Гружанско језеро је вештачка акумулација на реци Гружи и из њега се Крагујевац снабдева водом за пиће. Обим језера је 42 километара, ширина између 300 и 2.800 метара, а дубина до 35 метара.

EUR/RSD 117.9230
Најновије вести