Власник фабрике плаћа више радницима који читају

РИМ: Директор и сувласник фабрике грађевинског материјала “Ванончини”, из околине Бергама, Данило Дада одлучио је да награди своје раднике који читају књиге, пише лист “Коријере дела Сера”.
knjiga, pixabay
Фото: pixabay.com ilustracija

Он је основао читалачки клуб радника-зидара, а оне који прочитају књигу и представе је члановима клуба награђује са боном од стотину евра. Награда се удвостручује са следећом прочитаном књигом.

Данило Дада тврди да је на идеју дошао, јер је и сам пасионирани читалац од малена и да је на овај начин желео да допринсе културном развоју, али и професионалном напретку својих запослених.

“Функционише, и сам сам изненађен колико људи је заинтересовано. Бон од 100 евра је симболицан подистицај, делом да се покрију трошкови куповине прве, а затим и подстакне да купе и другу књигу”, каже директор Дада.

Вест се вирално проширила свим друштвеним мрежама а о читалачком клубу зидара пишу и други италијански медији, који пример упоређују са некадашњим власником чувене фабрике за производњу писаћих машина “Оливети”, Адрианом.

Он је подсећа лист “Коријере дела сера” сањао о фабрици која ће бити према мери човека, која ће се бавити не само производњом већ и општим благостањем и културом заједнице.

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести