Луфтханза уводи брз антигенски тест, негативни иду у авион

БЕРЛИН: ће следеће недеље почети да ради брзе антигенске тестове на коронавирус у Немачкој, које ће морати да прођу сви путници да би летели.
lufthanza  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У авион ће моћи да се укрцају само они чији резултат буде негативан или они који могу да пруже доказе о негативном тесту у претходних 48 сати, саопштила је данас Луфтханза а преноси Ројтерс.

Немачки национални авио-превозник ће тестирање примењивати код два дневна лета између Минхена и Хамбурга од 12. новембра надаље, да би испитао начин на који поступак тестирања може да укључи у сталну праксу пре полетања.

„Успешно тестирање на свим летовима може бити кључ за ревитализацију међународног ваздушног саобраћаја. Коришћењем брзих тестова желимо да стекнемо увид о потенцијалним клицоношама код група људи који не показују симптоме болести“, рекла је Кристина Форстер, чланица одбора Луфтханзе за ккориснике, ИТ и корпоративну одговорност.

Пандемија је гурнула глобалну ваздухопловну индустрију у најгору кризу, а њен опоравак до нивоа из 2019. не очекује се пре 2025. године.

Авио-компаније широм света врше притисак на владе да укину или ублаже карантинске мере и друга ограничења путовања и да уместо тога обезбеде брза тестирања на Ковид на аеродромима.

Антигенски тестови много брже дају резултате од широко коришћених ПЦР тестова који се раде у лабораторији, али могу да буду мање поуздани.

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести