САД: Разболео се од короне други пут, далеко озбиљније

КАРСОН СИТИ:  Мушкарац из САД стар 25 година други пут се заразио коронавирусом са много опаснијим симптомима него први пут, наведено је у извештају лекара.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

Њему је било потребно болничко лечење након што његова плућа нису могла да унесу довољно кисеоника у тело, пренео је ББЦ.Поновно обољевање је ретко и он се сада опоравио од Ковид-19.Студија о инфективним болестима Лансет поставља питања о томе колико се може изградити имунитет на вирус.

Мушкарац из Неваде није имао познатих здравствених проблема или имунолошких оштећења због којих би био посебно рањив на Ковид-19.Он је 25. марта имао први пут симптоме вируса укључујући упаљеногрло, кашаљ, мучнину, главобољу и дијареју.

Био је позитиван на корону 18. априла, да би се опоравио од коронавируса и два пута био негативан на тест 9. и 26. маја.Он је поново имао симптоме обољевања од Ковид-19 28. маја и то грозницу, главобољу, вртоглавицу, кашаљ, мучнину и дијареју.

Поново је био позитиван на корона вирус 5. јуна са ниским нивоом кисеоника и кратким дахом.За сада се чини да је поновно обољевање од Ковид-19 веома ретко, јер је било само неколико примера од више од 37 милиона потврђених случајева.

У извештајима се наводи да су случајеви који су забележени у Хонгконгу, Белгији и Холадији били блажи током поновонг заражавања, док је једино случај у Еквадору био озбиљнији попут овог у САД.

 

EUR/RSD 117.4754
Најновије вести