У истраживању је учествовало 135 жена у доби од 18 до 44 године које су у свој дневник записивале колико вина месечно конзумирају. У том периоду вршиле су редовне ултразвучне прегледе како би имали тачне податке о ферилитету, преноси klix.ba.
Резултати истраживања показали су да жене које редовно конзумирају црвено вино, без обзира на друге факторе, имају бољу резерву јајника. Научници напомињу да ови резултати показују да су у предности једино жене које су пиле умерене количине црвеног вина, односно пет чаша месечно.
Осим тога, наглашавају да резултате овог истраживања треба узети с резервом јер студија није показала да је једино и искључиво црвено вино одговорно за повећање плодности.
Председник британског друштва за ферилитет Адам Бален рекао је за "The Times" да је истраживање занимљиво, али да су неопходна даља истраживања како би се резултати ове студије доказали.