РЕВОЛУЦИЈА НА ТРЖИШТУ Они су направили чоколаду без какаоа! ЕВО ШТО ГА ЈЕ ЗАМЕНИЛО
Производи су креирани користећи ChoViva, чоколадну алтернативу без какаоа коју је развила стартап компанија Планет А Foods.
ChoViva настаје пржењем сунцокретових семенки, заједно са биљним мастима и шећером, креирајући препознатљиву чоколадну арому без какаоа.
Ова одржива алтернатива, за разлику од какаоа зрна, не потиче из тропских крајева, већ може да се производе у Европи, штедећи 94 процента воде у поређењу са конвенционалним узгојем какаоа.
Додатно, захваљујући кратким транспортним рутама, смањује се и емисија ЦО2 за око 80 одсто у поређењу са традиционалном чоколадом.
Потрошачи тако сада у Кауфланд продавницама широм Немачке могу пронаћи Waffle Bites и Neapolitaner производе робне марке K-Classic са ChoViva-om, пише Б92.
– Чоколадна алтернатива ChoViva представља праву револуцију на тржишту и потпуно нови поглед на један традиционални производ. Узгој какаоа је делимично повезан са еколошким и друштвеним изазовима. Решење да се чоколадна алтернатива производи од домаћих сировина заиста је у многим аспектима прекретница, коју радо користимо за производе наше приватне робне марке – рекао је Тобиас Стрицкер, руководилац сектора за набавку слаткиша и пецива у Кауфланду.