(ФОТО) ЈОШ СЕ НИСМО ОПОРАВИЛИ ОД ДУБАИ ЧОКОЛАДЕ, А СРЕМ УДАРИО ЈОШ ЈАЧЕ – Стиже чоколада са чварцима!“
ВОЈКА: Читав свет тресе грозница звана „Дубаи чоколада“ и вероватно да је мало оних и у Србији што нису пробали овај слаткиш који је током последњих месеци постао један од најпопуларнијих на планети.
Међутим, мало је оних који знају да и ми имамо чиме да се поносимо и да Светлана Николин из Војке у Срему прави невероватан деликатес на српски начин – чокаладу са чварцима.
- Идеја је настала из чисте радозналости и жеље да спојим две ствари које обележавају Срем – чварке као симбол домаће, старе кухиње, и чоколаду као нешто нежно, слатко и савремено. Помислила сам зашто не бих спојила неспојиво? И тако је кренуло експериментисање док нисам дошла до савршене мере, рекла је за РИНУ Цеца Сремица.
Како би направила овај необични слаткиш Цеца користи квалитетну млечну чоколаду и домаће, хрскаве чварке који се сецкају ручно.
- Процес је потпуно ручни – од топљења чоколаде, преко укомпоновања чварака, до сипања у калупе. Све радим пажљиво и са пуно љубави, без индустријске производње. Укус је изненађујуће је добар! Слано-слатко, са текстуром која пуца под зубима. Прво осетите кремасту чоколаду, а онда благи шмек чварака. Људи се изненаде колико лепо функционишу заједно – укуси се не туку, већ допуњују, каже Цеца.
За кратко време њена чокалада је постала апсолутни хит, па је наручују грађани Србије, али многи наши људи који живе у инострансву и то као поклон. Ова Сремица да се сви одушеве кад пробају слаткиш са чварцима.
- Увек је прво реакција: „Чварци и чоколада?!“ али после залогаја, долази „Па ово је стварно добро!“ То је оно што ме највише радује када разбијемо предрасуде и видимо осмех на лицу. Чоколада је постала наш хит производ и нешто по чему нас људи препознају. Наручују је као поклон, али и за себе, кад желе нешто стварно другачије, каже Светлана.
Иако се прави ручно од квалитетне млечне чокаладе и домаћих чварака, Цецин деликатес није прескуп попут фамозне Дуаби чоколаде.
- Цена је 250 динара за таблу од 100 грама. То је приступачна цена за нешто што је ручно прављено, посебно и другачије и што сваког насмеје и изненади, поручује уз осмех Цеца Сремица.